Camere web live

din România, Europa, SUA

World live web

Thailanda Live

Live Thailand / Koh Phangan / BLUERAMA Resort

This street live webcam takes you to Thong Sala, the main town of the island of Ko Pha Ngan, Thailand. The webcam is set by the entrance of Phantip Night Food Market, showing a wide view of this lively street lined with a diversity of restaurants, coffee shops and stores.

Thailanda (în thailandeză ประเทศไทย), oficial Regatul Thailandei (în thailandeză ราชอาณาจักรไทย) (în limba română este întâlnită și forma „Tailanda”), în trecut cunoscută ca Siam (în thailandeză สยาม), este o țară în Asia de sud-est, învecinată cu Cambodgia la est, Golful Thailandei și Malaezia la sud, și cu Marea Andaman și Myanmar la vest. Capitala statului este Bangkok.
Cu 95% din populație împărtășind credința budistă, Thailanda este țara în care această religie are cea mai mare densitate demografică. Budismul thailandez este theravadin, dar integrează și elemente regionale folclorice cum ar fi venerarea strămoșilor.
Sculpturi Buddha din Bangkok.

În ce privește personificarea lui Buddha, thailandezii au creat un tip uman deosebit, care este considerat una dintre cele mai sugestive expresii ale artei asiatice. În ce privește ornamentele, acestea au copiat caracterul luxuriant al vegetației tropicale. Contrar altor popoare budiste care au utilizat sculptura pentru a reprezenta legende ori mituri, ei au folosit această artă numai pentru a-l personifica pe Buddha și pentru împodobirea monumentelor religioase.

În plus, în Thailanda reprezentarea Iluminatului este unică: prezentat adesea în starea de meditație profundă, cu fața senină, familiară, cu un nimb, cu urechi alungite în jos sau mărite, cu o urna (un semn pe frunte reprezentând al treilea ochi al viziunii spirituale) și cu ushinsha, o protuberanță cranială reprezentând cunoașterea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *